Rizoto se sterilizovanou zeleninou
35 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 0,6litrVoda pitná
- 2decilitryKečup ostrý
- 300gramůCottage jihočeský-maďarská zelenina
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýže: V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje, vsypeme rýži, stálým mícháním osmahneme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 15 minut. Vyndáme z trouby a udržujeme v teple.
- 2Do pánve vlijeme zbytek oleje, rozpálíme a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou chilli papričku, mleté maso, zamícháme, maso opečeme, posypeme mletou paprikou, vlijeme sterilizovanou zeleninu, kečup a dovaříme doměkka.
- 3Měkké maso a zeleninu přeložíme do mísy, přidáme připravenou rýži, dobře promícháme a upravíme na talíře.
- 4Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.