Rizoto v krabím krunýři
80 min.
Ingredience
- 300gramůRýže Basmati
- 500gramůKrab
- 3kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 1litrVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Povaříme kraby 8-10 minut. Scedíme, otevřeme, vyjmeme maso, pokrájíme, dáme do mísy. Krunýře vyčistíme a uschováme.
- 2Oloupeme šalotky a nasekáme. Petrželku nasekáme. Spaříme rajčata, nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
- 3Do pánve vložíme máslo, rozehřejeme a osmažíme nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 2 minuty. Přilijeme bílé víno a vyvaříme. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a rýži vaříme 15-18 minut.
- 4Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené krabí maso, za častého míchání smažíme. Přidáme kostičky rajčat, sůl a pepř. Před koncem vaření vmícháme směs do rýže. Hotové rizoto rozdělíme do krunýřů, které jsme dali stranou. Posypeme nasekanou petrželkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.