Rizoto v krabím krunýři

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povaříme kraby 8-10 minut. Scedíme, otevřeme, vyjmeme maso, pokrájíme, dáme do mísy. Krunýře vyčistíme a uschováme.
  • 2
    Oloupeme šalotky a nasekáme. Petrželku nasekáme. Spaříme rajčata, nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
  • 3
    Do pánve vložíme máslo, rozehřejeme a osmažíme nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 2 minuty. Přilijeme bílé víno a vyvaříme. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a rýži vaříme 15-18 minut.
  • 4
    Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené krabí maso, za častého míchání smažíme. Přidáme kostičky rajčat, sůl a pepř. Před koncem vaření vmícháme směs do rýže. Hotové rizoto rozdělíme do krunýřů, které jsme dali stranou. Posypeme nasekanou petrželkou a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.