Rizoto Verona

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
748 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.
  • 2
    Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.
  • 3
    Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.
  • 4
    Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.