Rizoto Verona
20 min.
Ingredience
- 40gramůŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 200gramůRýže Arborio
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 5gramůŠafrán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 35gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
748 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.
- 2Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.
- 3Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.
- 4Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.