Rizoto z divoké rýže s hráškem
45 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 8kusůChřest sterilovaný
- 200gramůMandle plátky
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůRýže neloupaná (Natural)
- 125gramůRýže indiánská
- 200gramůHrášek
- 70gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
41 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
24 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
- 2Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí.
- 3V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý.
- 4Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar.
- 5Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.