Rizoto z divoké rýže s hráškem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
41 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
24 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
  • 2
    Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý.
  • 4
    Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar.
  • 5
    Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.