Rizoto z husích drůbků
130 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHusí drůbky
- 120gramůSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůHrášek
- 250gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1035 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut.
- 2Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu.
- 3Maso obereme a nakrájíme na kostičky.
- 4Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme.
- 5Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C.
- 6Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.