Rizoto z jehněčích jater
60 min.
Ingredience
- 800gramůJátra jehněčí
- 250gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 40gramůPetržel - nať
- 250gramůRýže loupaná
- 1kusCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
42 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.