Rizoto z telecího masa

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na poloviční dávce tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, mírně je osolíme, opepříme a krátce dusíme ve vlastní šťávě. Pak je zalijeme teplou vodou a dusíme doměkka.
  • 3
    Z měkkého masa odlijeme asi 500g šťávy. Z části tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji šťávou z dušeného masa a 200g vody a dobře rozšleháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme. Šťávu procedíme.
  • 4
    Nakonec maso lehce vmícháme do dušené rýže.
  • 5
    Při podávání rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a podlijeme připravenou šťávou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
  • 6
    Příprava rýže: Rýži opereme, spaříme a zalijeme vodou (na jeden šálek rýže jeden a půl šálku vody). Přidáme hrášek a tuk, osolíme, krátce povaříme a pod poklicí v troubě udusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.