Rizoto z telecího masa
110 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2litryVoda pitná
- 150gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 800gramůRýže loupaná
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 750gramůTelecí plec
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na poloviční dávce tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, mírně je osolíme, opepříme a krátce dusíme ve vlastní šťávě. Pak je zalijeme teplou vodou a dusíme doměkka.
- 3Z měkkého masa odlijeme asi 500g šťávy. Z části tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji šťávou z dušeného masa a 200g vody a dobře rozšleháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme. Šťávu procedíme.
- 4Nakonec maso lehce vmícháme do dušené rýže.
- 5Při podávání rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a podlijeme připravenou šťávou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
- 6Příprava rýže: Rýži opereme, spaříme a zalijeme vodou (na jeden šálek rýže jeden a půl šálku vody). Přidáme hrášek a tuk, osolíme, krátce povaříme a pod poklicí v troubě udusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.