Rizoto z vepřového masa
60 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 750gramůVepřový ořez
- 120gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 800gramůRýže loupaná
- 300gramůLečo sterilované
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.
- 3Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.
- 4Nakonec rizoto lehce promícháme.
- 5Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Rizoto z vepřového masa
Klasické rizoto z jídelen a meníčkových restaurací. Doma dělávám taky s lečem a tohle rizoto nám chutná. Může se připravit i tak, že se zvlášť dusí maso, zvlášť se připraví rýže a pak se vše smíchá dohromady a nechá chvíli v teple tzv. odležet. Rýži používám parboiled.
Anonymní uživatel
čt 16. 2. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Bod 1 a 2 OK, já však místo leča používám zmrazenou polevkovou směs (zelenina), kterou samoastatně podusím na másle a ve finále vše smíchám v míse (tj. maso, zel. směs a rýži). Velmi se mi líbí nápad s tvarováním v šálku.
Anonymní uživatel
so 18. 2. 2017
Rizoto z vepřového masa
Na tvarování používám nerezové tvořítko - kruh. Dostanou koupit o různém průměru. Je to lepší než hrníček. Má to tu výhodu, že se potravina dá shora umačkat a pak se kruh lehce a pomalu vytáhne nahoru. Podávám tak i např. vařené mačkané brambory apd. A jinak do leča si každý přidává, na co je zvyklý a co má rád 🙂 Já právě to lečo, nebo v sezóně čerstvé papriky a rajčata. A jestli bych použila polévkovou směs zeleniny, tak bych přidala i konzervovaná drcená rajčata..🙂
Anonymní uživatel
so 18. 2. 2017
Rizoto z vepřového masa
Překlepla jsem se, do rizota si každý přidává, na co je zvyklý a má rád.😉