Rösti cibulové

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slané vodě, vaříme asi 10 minut doměkka. Důkladně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme je. Přikryjeme je a necháme asi 4 hodiny v chladu.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji 3-5 minut až změkne, ale nezhnědne. Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme osmaženou cibuli, opepříme podle chuti a dobře promícháme.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme 30 g másla s 1 polévkovou lžící oleje, přidáme nastrouhané brambory, lopatkou je zploštíme do tvaru koláče. Pečeme zvolna asi 15 minut, až je spodní strana dozlatova. Obrátíme na velký vymazaný talíř.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo a olej, sešoupneme na ně koláč a pečeme 5-10 minut po druhé straně, aby také zezlátla. Dáme na vyhřátý talíř, ozdobíme. Koláč podáváme nakrájený na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.