Rösti se sýrem a cibulí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
67 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Vaříme jen 10 minut do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Do brambor nastrouháme na jemnějším struhadle celou cibuli a sýr. K bramborám, cibuli a sýru přidáme nasekanou petrželku, dobře promícháme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme placky. Ty by měly být co nejtenčí, aby se brambory dobře propekly.
  • 3
    Na větší pánvi rozpálíme rostlinný olej a rösti opečeme po obou stranách dozlatova. Ozdobíme plátky rajčátek a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.