Rohlíčky z listového těsta s masovou nádivkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- Na nádivku
- 1,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na potření a posypání
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
57 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme a vejce rozšleháme.
- 2V míse rozmícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vodou, Solamylem, solí a pepřem. Směs dobře propracujeme a rozdělíme na 12 dílů.
- 3Na vále podsypaném moukou vyválíme listové těsto na obdélník zhruba 25x35 cm, rozkrájíme na 6 čtverců, každý překrojíme na dva trojúhelníky.
- 4Z masové směsi vytvarujeme válečky o něco kratší než přepona trojúhelníku. Tam váleček na těsto položíme a dobře zavineme. Klademe cípem dospod na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, jemně posypeme paprikou a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba čtvrt hodiny, až jsou rohlíčky zlaté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.