Roketový salát s hruškami
15 min.
Ingredience
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 200gramůHrušky
- 100gramůŘeřicha
- 200gramůRoketa
- 0,5litrVoda pitná
- Na zálivku
- 30mililitrůHořčice
- 30mililitrůMed včelí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3gramySůl
- 2gramyPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný fenykl pokrájíme vhodným nástrojem na velmi tenké plátky, ponoříme do mísy s ledovou vodou, necháme 15 minut máčet, plátky poté budou křehčí.
- 2Zatím do uzavíratelné nádoby vložíme všechny ingrediemce na zálivku a protřepeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, přidáme roketu, okapané plátky zázvoru, před podáváním pokapeme zálivkou a ozdobíme nadrhnutou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.