Rokfórová roláda
20 min.

Ingredience
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůTvaroh jemný
- 0,1litrSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠunka dušená
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
50 mg
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou Nivu a prolisovaný tvaroh. Podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou pažitku.
- 2Smetanu vyšleháme a lehce vmícháme do směsi.
- 3Šunku nakrájíme na plátky a rozložíme ji na pracovní desku. Potřeme směsí, svineme do rolády, zabalíme do vlhké utěrky a dáme ztuhnout do chladničky.
- 4Roládu krájíme na dílky, klademe na opečený toast potřený česnekem a ozdobíme rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Rokfórová roláda
To zní zajímávě 😍