Rokfórové karbanátky
35 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůPažitka
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůStrouhanka
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1976 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
140 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se solí, přidáme papriku a strouhaný rokfór, nasekanou pažitku, trochu smetany a promícháme. Vmícháme 2 vejce, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby vzniklá hmota byla kompaktní. Ze směsi vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.