Roláda plněná nivou a bazalkovým pestem
85 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4lžícePesto
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
113 mg
Cukr
157 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, očistíme a podélně rozkrojíme. Zevnitř i zvenku maso osolíme a opepříme.
- 2Polovinu bazalkového pesta rozetřeme ve vnitřku kapsy, na pesto položíme špalíčky nivy a na ni zbytek pesta. Pak maso zarolujeme a obalíme ho v plátcích anglické slaniny. Zajistíme proti rozevření pomocí kuchyňské nitě.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 40 minut.
- 4Po upečení roládu nakrájíme na plátky a servírujeme, zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.