Roláda s masem, játry a pistáciemi na pomerančích
100 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej stolní
- 2kusyPomeranče
- 100gramůJátra kuřecí
- 1kusKuřecí stehna
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůUzená vepřová krkovička
- 40gramůPistácie
- 1200gramůKuře
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
83 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuře vykostíme a plátky masa položíme do mísy, osolíme a okořeníme.
- 2Játra očistíme a s krkovičkou je nakrájíme na kostičky. Stehna s kůží bez kosti nakrájíme na kousky a umixujeme s bílkem, smetanou, prolisovaným česnekem, solí a kořením podle chuti. Poté směs promícháme s krkovičkou, játry a pistáciemi.
- 3Na papír na pečení s olejem položíme maso s náplní na sebe, svineme do rolády a potřeme olejem. Roládu položíme do pekáčku, podlijeme vodou do výše asi 1 cm, pečeme na 200°C asi 80 minut.
- 4Upečenou roládu nakrájíme na kousky, podáváme s plátky pomeranče, bylinkami a bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.