Roláda s mletým masem a sušenými švestkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
48 g
Sacharidy
250 g
Vláknina
26 g
Cukr
128 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs.
  • 2
    Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády.
  • 3
    Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme.
  • 4
    Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.