Roláda z kachny
210 min.
Ingredience
- 2000gramůKachna mražená
- 30gramůKachní maso pečené
- 300gramůVepřová krkovička
- 300gramůVepřová plec
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 14gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 6gramůPetržel - nať
- 12gramůCibule
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2gramyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 40mililitrůKoňak Armaňak
- 5litrůVývar drůbeží
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1537 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
96 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
290 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. Vepřové a kachní maso umeleme, smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, nakrájenou cibulí, kořením a armaňakem. Dobře promícháme a necháme 60 minut odležet v chladu.
- 2Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů, naplníme směsí a ovážeme nití, aby nádivka nikde neunikala. Příliš neutahujeme. Poté roládu zabalíme do utěrky a dáme vařit do vývaru. Udržujeme pod bodem varu, vaříme 120 minut.
- 3Uvařenou roládu necháme 2 dny v chladničce, poté servírujeme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.