Roláda z kachny

210 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1537 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
96 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
290 mg
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. Vepřové a kachní maso umeleme, smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, nakrájenou cibulí, kořením a armaňakem. Dobře promícháme a necháme 60 minut odležet v chladu.
  • 2
    Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů, naplníme směsí a ovážeme nití, aby nádivka nikde neunikala. Příliš neutahujeme. Poté roládu zabalíme do utěrky a dáme vařit do vývaru. Udržujeme pod bodem varu, vaříme 120 minut.
  • 3
    Uvařenou roládu necháme 2 dny v chladničce, poté servírujeme nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.