Roláda z králičího masa s rozmarýnem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
74 mg
Cukr
265 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný králičí hřbet a kýtu omyjeme, osušíme, vykostíme a upravíme na plát. Maso osolíme.
  • 2
    Plátky šunky a slaniny stočíme do ruliček, urovnáme podélně na připravený plát masa a ten potom stočíme do rolády a ovážeme nití.
  • 3
    Roládu vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a po všech stranách ji opečeme. Povrch posypeme rozmarýnem a oloupaným, nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody, vínem a pečeme v troubě.
  • 4
    Během pečení roládu obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Šťávu vypečenou po okrajích pekáčku seškrabujeme.
  • 5
    Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.