Roláda z řeřichy
38 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůSýr Ricotta
- 4lžíceMléko plnotučné
- 90gramůŘeřicha
- 5kusůŠalotka
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- Na těsto
- 50gramůParmezán sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
358 mg
Cukr
784 mg
Postup přípravy
- 1Na několik minut si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech si pečlivě vymažeme olejem, položíme si na něj z role uříznutý pečicí papír, který posypeme asi polovinou množství nastrouhaného parmezánu.
- 2Lístky řeřichy si nasekáme najemno a v misce je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme je. Vzniklou směs přelijeme na připravený plech a v předehřáté troubě pečeme asi 7-8 minut. Vytáhneme z trouby a necháme volně asi 5 minut vychladnout. Po 5 minutách posypeme parmezánem, který nám zbyl, a pak přikryjeme listem pečicího papíru. Necháme asi půl hodiny přikryté, než těsto úplně vychladne.
- 3Na náplň roládu v misce promícháme měkký sýr a mléko, přidáme najemno nasekané lístky řeřichy a cibulky šalotky, osolíme a opepříme.
- 4Hotové a zcela vychladlé těsto přeložíme na dřevěný vál. Odklopíme z něho pečicí papír a potřeme silnou vrstvou připravené náplně. Velmi opatrně potom roládu stáčíme, pomáhá nám v tom pečicí papír vespod. Hotovou řeřichovou roládu necháme ještě alespoň 30 minut odležet v ledničce. Před podáváním rozkrájíme na asi 1 cm silné plátky a zdobíme zbylými lístky řeřichy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.