Roláda z vepřového bůčku plněná mletým hovězím

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1597 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
143 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
574 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Salám nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí a kousky salámu, přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 4
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vodou.
  • 5
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  • 6
    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 7
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.