Roláda z vepřového bůčku plněná slaninou a kapií

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1631 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
147 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
513 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, opláchneme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať opláchneme a jemně nasekáme. Housku nakrájíme na malé kostičky. Vejce v misce rozšleháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
  • 2
    V rozehřáté pánvi vyškvaříme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme a necháme vychladnout.
  • 3
    V míse nakrájenou housku přelijeme mlékem, přidáme nakrájenopu kapii a vychadlou cibuli se slaninou. Vše opepříme a osolíme, posypeme natí z petrželky, nakonec zalijeme rozšlehaným vajíčkem a důkladně promícháme.
  • 4
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme a lehce posypeme kmínem. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 5
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  • 6
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme rajčatový protlak a chvíli povaříme, než omáčka zhoustne.
  • 7
    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 8
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.