Roláda z vepřového bůčku plněná slaninou a kapií
60 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusŽemle tuková
- 1kusKapie
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1631 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
147 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
513 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, opláchneme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať opláchneme a jemně nasekáme. Housku nakrájíme na malé kostičky. Vejce v misce rozšleháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
- 2V rozehřáté pánvi vyškvaříme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme a necháme vychladnout.
- 3V míse nakrájenou housku přelijeme mlékem, přidáme nakrájenopu kapii a vychadlou cibuli se slaninou. Vše opepříme a osolíme, posypeme natí z petrželky, nakonec zalijeme rozšlehaným vajíčkem a důkladně promícháme.
- 4Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme a lehce posypeme kmínem. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 5Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 6Měkkou roládu z pekáče vyjmeme. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme rajčatový protlak a chvíli povaříme, než omáčka zhoustne.
- 7Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 8Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.