Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci
60 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 250gramůŠpenát mražený
- 100gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,2litrVíno bílé
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1725 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
152 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Jedno vejce v misce rozšleháme, dvě zbývající uvaříme natvrdo a vychladlá oloupeme. Špenát rozmrazíme a slijeme z něj přes síto vodu. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
- 2Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté vepřové maso, špenát, polovinu jemně nakrájené cibule, kostičky slaniny. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový květ a podle chuti opepříme a osolíme.
- 3Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Polovinu nádivkové směsi rozetřeme na maso, na ni dáme vařená vajíčka a překryjeme druhou polovinou nádivky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 4V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm roládu ze všech stran zprudka osmahneme, přisypeme zbylou nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Mísu s roládou dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme přibližně 30 minut. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 5Upečenou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
- 6Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 7Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.