Roláda z vepřového bůčku plněná špenátem a vejci

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1725 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
152 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Jedno vejce v misce rozšleháme, dvě zbývající uvaříme natvrdo a vychladlá oloupeme. Špenát rozmrazíme a slijeme z něj přes síto vodu. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
  • 2
    Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté vepřové maso, špenát, polovinu jemně nakrájené cibule, kostičky slaniny. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový květ a podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Polovinu nádivkové směsi rozetřeme na maso, na ni dáme vařená vajíčka a překryjeme druhou polovinou nádivky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 4
    V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm roládu ze všech stran zprudka osmahneme, přisypeme zbylou nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Mísu s roládou dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme přibližně 30 minut. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Upečenou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  • 6
    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 7
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.