Roláda ze skopového hřbetu s kabanosem

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykoštěné maso zbavíme loje a nařízneme tak, aby vznikl plát. Maso osolíme, opaprikujeme a bohatě posypeme posekanou celerovou natí, petrželkou i jarní cibulkou. Kabanos oloupeme a položíme na okraj masa, bude tvořit střed rolády. Do kabanosu nařízneme menší dírky, vkládáme střídavě mandli a plátek česneku. Maso zavineme, převážeme nití a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme kolem dokola. Přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, podlijeme vodou, maso pomažeme máslem a pečeme v troubě 90 minut.
  • 2
    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.