Roláda ze skopového hřbetu s kabanosem
125 min.
Ingredience
- 20gramůMandle
- 2kusyCibule
- 200gramůKabanos
- 600gramůSkopový hřbet
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůCibulka jarní
- 400gramůBramborová kaše
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůCeler - nať
- 8stroužkůČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vykoštěné maso zbavíme loje a nařízneme tak, aby vznikl plát. Maso osolíme, opaprikujeme a bohatě posypeme posekanou celerovou natí, petrželkou i jarní cibulkou. Kabanos oloupeme a položíme na okraj masa, bude tvořit střed rolády. Do kabanosu nařízneme menší dírky, vkládáme střídavě mandli a plátek česneku. Maso zavineme, převážeme nití a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme kolem dokola. Přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, podlijeme vodou, maso pomažeme máslem a pečeme v troubě 90 minut.
- 2Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.