Roláda ze špenátu

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát opláchneme a vložíme neokapaný do pánve. Přidáme vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, dokud nezměkne. Poté listy nasekáme a necháme uschnout.
  • 2
    Smícháme špenát se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme pěnu a vmícháme do špenátové směsi.
  • 3
    Vymažeme formu a vložíme do ní směs a zapékáme v předehřáté troubě, dokud nebude pevná a upečená do zlatova.
  • 4
    Povaříme brokolici v mírně osolené vodě cca 5 minut. Procedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 5
    Na arch pergamenového papíru nasypeme parmezán, vyklopíme na něj formu a posypeme vršek mozzarellou a uvařenou brokolicí.
  • 6
    Jeden konec papíru přidržíme a upečenou směs zavineme. Ohřejeme sugocasu a přemístíme na ohřáté talíře. Rozkrájíme roládu, rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.