Roláda ze špenátu
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceVoda pitná
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitrySugocaso
- 175gramůBrokolice
- 25gramůSýr Parmezán
- 175gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát opláchneme a vložíme neokapaný do pánve. Přidáme vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, dokud nezměkne. Poté listy nasekáme a necháme uschnout.
- 2Smícháme špenát se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme pěnu a vmícháme do špenátové směsi.
- 3Vymažeme formu a vložíme do ní směs a zapékáme v předehřáté troubě, dokud nebude pevná a upečená do zlatova.
- 4Povaříme brokolici v mírně osolené vodě cca 5 minut. Procedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 5Na arch pergamenového papíru nasypeme parmezán, vyklopíme na něj formu a posypeme vršek mozzarellou a uvařenou brokolicí.
- 6Jeden konec papíru přidržíme a upečenou směs zavineme. Ohřejeme sugocasu a přemístíme na ohřáté talíře. Rozkrájíme roládu, rozdělíme na talíře a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.