Rolády z vepřové kýty se žampiony
40 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 10gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 10gramůŠunka dušená
- 0,1litrVíno bílé
- 100gramůOřechy burské pražené
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampiony opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na jemno.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, žampiony na něm podusíme do měkka a dáme vychladnout. Vychladlé rozmixujeme tak, aby z nich vznikla kašovitá směs.
- 3Z vepřové kýty naklepeme dva velké tenčí pláty masa, opepříme, osolíme, posypeme šalvějí, nakonec potřeme rozmixovanými žampiony, které přikryjeme plátky šunky. Maso azbalíme do rolády, přibližně po 4 cm propíchneme ve spoji párátky. Mezi nimi pak roládu rozřízneme a vzniknou nám tak malé masové roládky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj trochu másla, závitky prudce ze všech stran opečeme. Poté oheň zmírníme, do pánve přilijeme bílé víno a závitky dusíme pod pokličkou, dokud nezměknou. Podle potřeby podléváme vínem, občas obracíme. Těsně před konce dušení přisypeme na jemno nasekané burské oříšky, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.