Rolky s houbami
105 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 250mililitrůSmetana sladká 12%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 20gramůPepř červený celý
- 10gramůPepř černý mletý
- 40gramůPažitka
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 0,25kilogramLišky čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceTuk rostlinný
- 0,25kilogramŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je podusit na lžíci másla. Přihodíme houby a dusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. Smícháme společně s 1 lžící nasekané pažitky a vše ještě osolíme a opepříme. Pánev dáme bokem a směs necháme vychladnout.
- 2Troubu si nastavíme na 220 °C a necháme ji předehřát. Mouku prosejeme na vál, doprostřed nalijeme olej, osolíme a důkladně zamícháme. Přidáme 3 lžíce vody a zpracujeme na hladké těsto. Následně jej zabalíme do obalu a necháme 1 hodinu bokem.
- 3Těsto následně rozválíme na pomoučněném vále. Těstíčko pokryjeme houbami a srolujeme v závin. Namastíme si plech tukem a rolku na něj položíme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct 35 minut.
- 4Zeleninový vývar společně se smetanou přivedeme k varu a necháme ho zredukovat na polovinu. Ochutíme zbylou pažitkou, osolíme a opepříme. Závin nakrájíme na části. Umístíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zrnky červeného pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.