Rolky z lehkého těsta s masovou náplní

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
508 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme v míse těsto. Smícháme mouku, máslo, vodu a sůl, řádně prohněteme a necháme 1 hodinu přikryté utěrkou odpočinout.
  • 2
    Připravíme si nádivku. Mleté hovězí maso smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulí a natí petrželky, přidáme rozšlehané vajíčko, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále 4 tenké obdélníkové plátky, na ně rozdělíme masovou náplň a svineme do roliček. Konce roliček přimáčkneme, aby z nich náplň nevypadávala.
  • 4
    V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm roličky pečeme přibližně 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Přebytečný tuk z nich odstraníme savým papírovým ubrouskem a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.