Rolky z lehkého těsta s masovou náplní
80 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
508 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme v míse těsto. Smícháme mouku, máslo, vodu a sůl, řádně prohněteme a necháme 1 hodinu přikryté utěrkou odpočinout.
- 2Připravíme si nádivku. Mleté hovězí maso smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulí a natí petrželky, přidáme rozšlehané vajíčko, podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Z těsta vyválíme na pomoučeném vále 4 tenké obdélníkové plátky, na ně rozdělíme masovou náplň a svineme do roliček. Konce roliček přimáčkneme, aby z nich náplň nevypadávala.
- 4V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm roličky pečeme přibližně 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Přebytečný tuk z nich odstraníme savým papírovým ubrouskem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.