Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce
40 min.
Ingredience
- 700gramůKapr obecný
- 100gramůLosos - filety
- 50gramůOlivy zelené
- 50litrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyPomeranče
- 2lžícePomerančová kůra
- 800mililitrůPomerančová šťáva
- 45gramůCukr krupice
- 75mililitrůLikér pomerančový
- 45gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSolamyl
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.
- 2V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.
- 3Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.