Ropušnice s citronovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- 20gramůPažitka
- 650gramůRopušnice - filety
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůCuketa
- 50gramůRajčata
- 40gramůZázvor celý
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.
- 2Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 3Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.