Ropušnice s citronovou zálivkou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.
  • 2
    Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.