Ropušnice se zázvorem
40 min.
Ingredience
- smažená zelenina
- 1kusPórek
- 2kusyChilli paprička
- 20gramůZázvor celý
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 0,5lžičkaSůl
- zelenina předvařená
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 400gramůBrokolice
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 600gramůRopušnice - filety
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté plátky ropušnice potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem se solí a citronovým pepřem. Potom plátky nakrájíme na pásky široké 3-4 cm, odložíme do mísy a necháme hodinu odležet.
- 2Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, zázvor, chilli papričku a brokolici. Pórek s chilli papričkou (bez semen) pokrájíme na kroužky. Brokolici rozdělíme na růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme na kostičky. Zázvor nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Do menšího hrnce s mírně osolenou vodou a lžičkou citronové šťávy dáme vařit růžičky brokolice. Když voda přijde k varu, povaříme brokolici jen 1 minutu, scedíme a necháme odkapat.
- 4Ve woku si rozehřejeme polovinu oleje s máslem, dáme na něj zpěnit pórek, přidáme rajčata se zázvorem, promícháme a necháme trochu rozpéct. Přidáme předvařené růžičky brokolice, směs ochutíme ústřicovou omáčkou a solí, promícháme, vše vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou, abychom zeleninu uchovali horkou.
- 5Do uvolněné pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme lžičku másla, tuk necháme rozpálit a plátky ropušnice smažíme z každé strany dozlatova (přibližně 5 minut).
- 6Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní usmažené kousky ryby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.