Rostbíf s křenovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 1000gramůHovězí svíčková
- 150gramůCeler bulvový
- 5kusůŘedkvička
- 4lžíceVývar zeleninový
- 1lžíceKřen
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice
- 1kusCeler - nať
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a posypeme pepřem. Vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut, snížíme teplotu na 190 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. Maso občas podlijeme vypečenou šťávou. Po upečení svíčkovou položíme na nahřátou mísu a necháme odpočinout asi 15 minut.
- 2Celer a ředkvičky očistíme a nadrobno nakrájíme.
- 3Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, nastrouhaný křen a olej. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme.
- 4Rostbíf nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a zalijeme zeleninovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nasekanou celerovou natí.
- 5Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.