Rostbíf se zeleninou
75 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPórek
- 500gramůBrambory
- 3kusyMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
40 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme a opepříme. Tuk na roštěné nařízneme do kosočtverců, maso pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 2Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny. Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů Celsia, k masu přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a pečeme ještě 20 minut. Potom maso a zeleninu zabalíme do alobalu, necháme asi 15 minut stát.
- 3Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a opečeme na másle.
- 4Rostbíf nakrájme na plátky a upravíme na talíře se zeleninou a bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.