Roštěná na smetaně
110 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 250gramůZelenina kořenová
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramNové koření celé
- 0,5gramBobkový list
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 700mililitrůVoda pitná
- 100gramůCibule
- 50gramůCitrony
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na roštěnky. Mírně je naklepeme, na okrajích blánu nařízneme a osolíme je. Na části tuku je po obou stranách prudce opečeme.
- 2Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme na zbylém tuku. K zelenině přidáme nové koření, pepř, bobkový list a omytý citron nakrájený na plátky. Základ zastříkneme octem, zalijeme částí vody a vložíme roštěnky. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 4Během varu přilijeme smetanu.
- 5Nakonec omáčku procedíme a dochutíme solí, cukrem a octem. Ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.