Roštěná s vinnou omáčkou
35 min.

Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůVíno červené
- 2lžíceKečup
- 2kusyCibule
- 3kusyPaprika zelená
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžícePetržel - nať
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 3Plátky masa po obou stranách prudce osmažíme na másle s olejem, vyjmeme na mísu a udržíme teplé.
- 4Ve výpeku osmažíme cibuli s paprikami, přimícháme kečup, worcester, víno a na mírném plameni dusíme, až se omáčka mírně zredukuje.
- 5Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.