Roštěnec s borůvkami

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
385 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.
  • 2
    Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.
  • 3
    Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.
  • 4
    Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.