Roštěnec s borůvkami
55 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 125gramůBorůvky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůSlanina vepřová
- 250gramůŠalotka
- 100mililitrůMartell cognac
- 1,9kilogramyHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
385 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.
- 2Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.
- 3Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.
- 4Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.