Roštěnec s bylinkovou krustou
45 min.

Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 2lžičkyHořčice francouzská
- 1lžícePažitka
- 1lžíceEstragon
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 20gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
520 mg
Cukr
450 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Na pekáček vložíme máslo a přidáme slunečnicový olej.
- 2Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do trouby, maso z obou stran důkladně opečeme, poté vyjmeme.
- 3V misce rozdrtíme kuličky zeleného pepře, promícháme je s franouzskou hořčicí a na jemno nasekanou pažitkou a estragonem. Z bílku ušleháme tuhý sníh, pomalu ho přimícháme do pepřové směsi.
- 4Opečené maso potřeme silnou vrstvou směsi, následně obalíme ve strouhance smíchané s pomerančovou kůrou.
- 5Maso poožíme do pekáče a znova dáme do trouby, pečeme dalších 15 minut. V průběhu pečení maso několikrát obrátíme.
- 6Po upečení maso ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.