Roštěnec s bylinkovou krustou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
520 mg
Cukr
450 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Na pekáček vložíme máslo a přidáme slunečnicový olej.
  • 2
    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do trouby, maso z obou stran důkladně opečeme, poté vyjmeme.
  • 3
    V misce rozdrtíme kuličky zeleného pepře, promícháme je s franouzskou hořčicí a na jemno nasekanou pažitkou a estragonem. Z bílku ušleháme tuhý sníh, pomalu ho přimícháme do pepřové směsi.
  • 4
    Opečené maso potřeme silnou vrstvou směsi, následně obalíme ve strouhance smíchané s pomerančovou kůrou.
  • 5
    Maso poožíme do pekáče a znova dáme do trouby, pečeme dalších 15 minut. V průběhu pečení maso několikrát obrátíme.
  • 6
    Po upečení maso ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.