Roštěnka na víně
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 200gramůAnglická slanina
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 30gramůKapie
- 3decilitryVývar z hovězích kostí
- 2decilitryVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
51 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
394 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém sádle z obou stran opečeme. Opečené maso vyndáme z pánve a na zbylém opeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka česnek, zaprášíme sladkou paprikou, posypeme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a vínem. Vařící se směs dobře rozmícháme, přidáme roštěnky, sterilizovanou kapii, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké pásky, které dáme k masu a společně dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.