Roštěnky dušené na pivě s kečupem a křenem
105 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 4lžíceKečup
- 2krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 2lžíceKřen
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
801 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletou paprikou a obalíme v mouce, křen očistíme a jemně nastrouháme, tvrdý chléb nastrouháme.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Maso zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté na maso vyjmeme, do šťávy vmícháme kečup s nastrouhaným chlebem, promícháme, vrátíme zpět maso a dovaříme.
- 3Na talíři každý plátek masa posypeme křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.