Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaKmín mletý
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaMajoránka
- 3kusyPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapané nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 3Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách prudce opečeme a vyjmeme je z pánve do mísy.
- 5V pánvi na oleji po pečení masa podusíme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, mletý kmín, česnek se solí a majoránku. Vše podlijeme vývarem z Masoxu, promícháme a chvíli vaříme. Pak do pánve vrátíme roštěnky, zmírníme oheň a pomalu dusíme přikryté poklicí. Když začnou roštěnky měknout, přidáme do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Roštěnky během dušení obracíme, poléváme šťávou a případě potřeby podléváme masoxovým vývarem.
- 6Když je maso měkké, ale šťáva je řídká, poprášíme ji moukou, zamícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.