Roštěnky gratinované česnekovou pastou
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMajolka
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
99 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.
- 3Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.
- 5Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.