Roštěnky gratinované česnekovou pastou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
99 mg
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 2
    V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.
  • 5
    Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.