Roštěnky na kakau
40 min.
Ingredience
- 120mililitrůHarissa pasta
- 120gramůKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyLimetka
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1kilogramHovězí roštěnka vys. peč.
- 250mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1259 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
102 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odstraníme šlachy nebo blány, omyjeme a osušíme.
- 2Marinádu připravíme rozmixováním nasekaného česneku, oleje, sekaných lístků koriandru, harissy, kakaa, šťávy vylisované z limet, dochutíme solí a pepřem. Maso přelijeme marinádou a necháme min 15min odležet v chladu. Lépe však několik hodin nebo do druhého dne.
- 3V troubě rozpálíme gril na maximum a maso ze všech stran zprudka opečeme, celkem asi 15min. Poté necháme 15min odpočívat zakryté alobalem.
- 4Nakrájíme na řezy a podáváme např.s grilovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.