Roštěnky na slanině s česnekem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
697 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na kostičkách rozškvařené slaniny a vyjmeme.
- 2Na slaninu vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kmín a vše osmahneme. Vložíme zpět roštěnky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
- 3Potom roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme hladkou moukou, osmažíme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, přivedeme k varu, vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme trochou vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.