Roštěnky na smetaně s kapary
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKapary sterilované
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 1lžičkaHořčice
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
853 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle po obou stranách.
- 2Roštěnky vyjmeme a na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme zpět roštěnky, povrch potřeme hořčicí, mírně podlijeme a přidáme kapary. Vše dusíme doměkka.
- 3Nakonec do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme.
- 4Podáváme s opečenými bramborami nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.