Roštěnky na zelenině
75 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 200gramůRajčata
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůPetržel kořen
- 70gramůCeler bulvový
- 120gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůRýže dušená
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu s rajčaty a podusíme. Vedle v pánvi na oleji osmahneme osolené roštěnky, přidáme je k zelenině, okořeníme celým pepřem, novým kořením, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.