Roštěnky pečené na víně se zeleninou
200 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 500mililitrůVíno červené
- 120gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, cuketu rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Silnější plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme.
- 2Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme maso, přendáme ho do zapékací mísy, zasypeme cibulí, česnekem, zalijeme vínem a pod poklicí pečeme na mírném plameni v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Poté přidáme mrkev s cuketou a pečeme ještě asi 1 hodinu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.