Roštěnky po cikánsku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
41 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na kolečka. Slaninu nakrájíme na malé kosuky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 2
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm roštěnky z obou stran zprudka osmahneme dozlatova, vyndáme je z pánve a dáme do tepla.
  • 4
    V omastku po pečení masa zpěníme osmahneme cibule nakrájenou nadrobno, posypanou mletou paprikou. Pak přimícháme rajčatový protlak, zalijeme trochou vývaru z Masoxu, do pánve vrátíme roštěnky a přikryté dusíme. Když maso začně měknout, přidáme k němu nakrájené brambory a vše dál dusíme společně. Maso v průběhu dušení obracíme, v případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu.
  • 5
    V druhé pánvi osmahneme nakrájenou slaninu s cibulí, nakrájenou na kolečka.
  • 6
    Když je maso i brambory měkké, dáme na servírovací talíře doprostřed porci brambor a na ni roštěnku, přelijeme šťávou z dušení a posypeme osmaženou cibulí se slaninou. Ozdobíme do věřířku nakrájenou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.