Roštěnky po cikánsku
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 750gramůBrambory
- 100gramůAnglická slanina
- 4kusyOkurky nakládané
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
41 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na kolečka. Slaninu nakrájíme na malé kosuky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm roštěnky z obou stran zprudka osmahneme dozlatova, vyndáme je z pánve a dáme do tepla.
- 4V omastku po pečení masa zpěníme osmahneme cibule nakrájenou nadrobno, posypanou mletou paprikou. Pak přimícháme rajčatový protlak, zalijeme trochou vývaru z Masoxu, do pánve vrátíme roštěnky a přikryté dusíme. Když maso začně měknout, přidáme k němu nakrájené brambory a vše dál dusíme společně. Maso v průběhu dušení obracíme, v případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu.
- 5V druhé pánvi osmahneme nakrájenou slaninu s cibulí, nakrájenou na kolečka.
- 6Když je maso i brambory měkké, dáme na servírovací talíře doprostřed porci brambor a na ni roštěnku, přelijeme šťávou z dušení a posypeme osmaženou cibulí se slaninou. Ozdobíme do věřířku nakrájenou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.