Roštěnky podle Esterházyho
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 50gramůKapary sterilované
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25litrZakysaná smetana
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusPetržel kořen
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Po obou stranách je opečeme na rozpáleném sádle a vložíme do kastrolu.
- 2Na zbylém tuku podusíme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme pepř a papriku a vše přidáme k roštěnkám. Společně dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, dáme do ohnivzdorného kastrolu, přidáme nakrájenou a podušenou zeleninu, kapary, plátky citronu a šťávu z roštěnek, povařenou s kyselou smetanou. Krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.