Roštěnky s párkem a hráškem
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2špetkySůl
- 200gramůPárky Debrecínské
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusCibule
- 250gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1stroužekČesnek
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
61 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso rozkrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Poté ztlumíme plamen, k masu přidáme na kolečka pokrájené oloupané párky a společně opékáme. Měkké maso vybereme, zbylý tuk z masa zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme vínem, přivedeme k varu a odstavíme.
- 2V jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme do měkka cibuli, přidáme scezený a okapaný hrášek, ochutíme zbylou solí, pepřem, přimícháme na tenké plátky krájený česnek a vše dohromady podusíme.
- 3Maso podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme párky, hrášek, zalijeme šťávou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.