Rostovský nadívaný candát
55 min.
Ingredience
- 800gramůCandát obecný
- 2kusyCibule
- 300gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůStrouhanka
- 200mililitrůOmáčka tatarská
- 600gramůBrambory vařené
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1034 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
72 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu.
- 2Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme.
- 3Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.